spela bingo

Bingoprylar

I spelet Bingo kan man behöva en del tillbehör, det finns dem som man bara använder för att det gör det roligare och dem som är helt nödvändiga för spelet. En del av bingotillbehören kan man köpa i vilken affär som helst och en del måste man specialbeställa. Här kommer en liten guide för dig som vill veta allt om de viktigaste bingotillbehören.

BingoprylarBingopennan

Det viktigaste du kan ha när du spelar bingo på en bingohall är bingopennan. Det är den du använder för att markera de nummer som dras på dina brickor. Här kan man verkligen välja om man vill ha specialdesignade saker eller vanliga pennor från kökslådan. Men tycker man att det är roligt ska man självklart välja lyxvarianten, Dab&Ink. Detta är en specialdesignad penna för bingo som man enkelt duttar med. Man kan fortfarande se numret man markerat men utformningen på pennan gör det enklare. Det är lite som en stämpel helt enkelt som man snabbt markerar sina nummer med på brickorna. Dem finns i många roliga färger och designer så är du en seriös bingospelare väljer du så klart en sådan.
 
Visst kan man använda en vanlig blyertspenna men det blir inte riktigt samma känsla.

Tejp

När man spelar bingo utomhus eller helt enkelt bara har många brickor att hålla reda på kan det vara bra att ha bingotejp. Man vill ju inte att brickorna ska blåsa bort, glida av eller försvinna på annat sätt när man spelar. Den bästa tejpen att använda är maskeringstejp eller så kallad frystejp för den håller bra samtidigt som den släpper lätt utan att skada brickan.
 
Använder man sig av bingotejp är det bra om man har något att tejpa fast brickorna på också, det säger ju sig självt. Då är det bra att använda en bit tjockare papper eller kartong som underlag, det ska vara lätt att skriva på och lätt att tejpa på.
 
Tejpen kan du köpa nästan överallt i matbutiker och pappershandlar men om du vill vara säker på att hitta den rekommenderar vi att du går till en järnhandel eller färgaffär. Den är inte dyr och inte svår att hitta, samt mycket användbar.

 

 

Bingobonus

 
Att spela gratis bingo låter väl som en bra idé? Faktum är att de flesta bingosajter på nätet lockar med rejäl bingobonus för såväl nya som befintliga spelare. En bingobonus betyder att du får en summa pengar insatt till ditt spelkonto som du får spela bingo gratis för. Det finns olika slags bonus och de vanligaste är välkomstbonus, insättningsbonus och påfyllningsbonus.

 
Välkomstbonus får man den allra första gången man registrerar sig som ny spelare på ett bingorum. Det handlar oftast om en summa mellan 30 och 50 kronor och den kan man gärna utnyttja för att prova olika bingorum utan att själv bidra med några pengar till spelkontot.
 
Insättningsbonus ges också endast en gång. Den får man den första gången man sätter in pengar till sitt spelkonto. Till skillnad från välkomstbonusen så är ofta insättningsbonusen procentuell. Exempelvis kan du få 100 procent i bonus, vilket innebär att du får lika mycket i bonus som du själv sätter in.
 
Påfyllningsbonus, eller reloadbonus som den också kallas, riktar sig till de befintliga spelarna. Den kan man få många gånger, men man får inte en påfyllnadsbonus varje gång man sätter in nya pengar till spelkontot, utan det brukar vara kampanjer då och då.

 

 

Onlinebingo

Att spela onlinebingo, bingo på nätet, är inte alls svårt. Det är i själva verket ett flexibelt och roligt sätt att spela bingo på och det finns mängder av varianter på bingo och möjligheter till bingobonus och jackpots.

 
För att spela bingo online så måste du registrera dig på ett bingorum på nätet. Att hitta ett bingorum att spela på är inga problem, det finns nämligen en uppsjö. Det svåra är att veta vilket bingorum man ska välja. Som tur är så guidar vi dig till vad du bör tänka på när du väljer bingorum. Läs artikeln Att välja bingorum så får du många tips. När du väl har valt ett bingorum så tar det bara några minuter att registrera sig som ny spelare. Då kommer du att få en välkomstbonus till ditt spelkonto, som gör att du kan spela bingo gratis. Denna bonus brukar ligga på mellan 30-50 kronor och är ett bra sätt för dig att testa olika bingorum och olika bingospel utan att själv offra några pengar. När du köpt dina bingobrickor kan du lugnt luta dig tillbaka och förväntansfullt sitta och vänta på att nummer efter nummer kommer upp på skärmen och automatiskt markeras på din eller dina köpta bingobrickor. Du behöver inte ens sitta vid datorn medan spelet pågår utan du kan surfa på nätet, spela chattspel, chatta med de andra spelarna eller gå ut med hunden. Vinner du så kommer vinstpengarna automatiskt in på ditt spelkonto när spelet är slut.

 

 

Bingo i bingohall

  

Bingo kom till Sverige i slutet av 1950-talet och var då ett sätt för idrottsklubbar att samla in pengar till sin verksamhet. De första bingohallarna öppnades i början av 1960-talet och tio år senare erbjöds Bingo på över 500 platser runt om i Sverige. Idag finns det drygt 100 bingohallar i Sverige och det unika med dessa är att de drivs utan vinstintresse. Istället går överskottet från bingospelet till Sveriges föreningsliv.
 
Att spela bingo i bingohall är ett socialt och roligt spel. Flera gånger i veckan anordnas bingo och många gånger kommer samma spelare vecka ut och vecka in, vilket gör att man snabbt lär känna många nya människor. Under pauserna kan man köpa fika eller spela på Jack Vegas apparater. Det finns många roliga bingospel att testa på, vanligast är variantbingo och klassisk bingo. Tidigare var det vanligt att man köpte pappersbrickor som man markerade på med en penna, men numera har många bingohallar terminaler, där man ser sin bingobricka på en dataskärm och markerar numren direkt på skärmen. Nyligen lanserade Svenska Spel sitt nya koncept BingoLive! BingoLive är ett nytt sätt att spela bingo i bingohall och med detta koncept vill Svenska Spel få upp intresset för bingohallarna igen och dessutom locka nya målgrupper genom att kombinera bingo med ljud, ljus, olika teman och events.