bingohallar

Bingoprylar

I spelet Bingo kan man behöva en del tillbehör, det finns dem som man bara använder för att det gör det roligare och dem som är helt nödvändiga för spelet. En del av bingotillbehören kan man köpa i vilken affär som helst och en del måste man specialbeställa. Här kommer en liten guide för dig som vill veta allt om de viktigaste bingotillbehören.

BingoprylarBingopennan

Det viktigaste du kan ha när du spelar bingo på en bingohall är bingopennan. Det är den du använder för att markera de nummer som dras på dina brickor. Här kan man verkligen välja om man vill ha specialdesignade saker eller vanliga pennor från kökslådan. Men tycker man att det är roligt ska man självklart välja lyxvarianten, Dab&Ink. Detta är en specialdesignad penna för bingo som man enkelt duttar med. Man kan fortfarande se numret man markerat men utformningen på pennan gör det enklare. Det är lite som en stämpel helt enkelt som man snabbt markerar sina nummer med på brickorna. Dem finns i många roliga färger och designer så är du en seriös bingospelare väljer du så klart en sådan.
 
Visst kan man använda en vanlig blyertspenna men det blir inte riktigt samma känsla.

Tejp

När man spelar bingo utomhus eller helt enkelt bara har många brickor att hålla reda på kan det vara bra att ha bingotejp. Man vill ju inte att brickorna ska blåsa bort, glida av eller försvinna på annat sätt när man spelar. Den bästa tejpen att använda är maskeringstejp eller så kallad frystejp för den håller bra samtidigt som den släpper lätt utan att skada brickan.
 
Använder man sig av bingotejp är det bra om man har något att tejpa fast brickorna på också, det säger ju sig självt. Då är det bra att använda en bit tjockare papper eller kartong som underlag, det ska vara lätt att skriva på och lätt att tejpa på.
 
Tejpen kan du köpa nästan överallt i matbutiker och pappershandlar men om du vill vara säker på att hitta den rekommenderar vi att du går till en järnhandel eller färgaffär. Den är inte dyr och inte svår att hitta, samt mycket användbar.

 

 

Bingo i bingohall

  

Bingo kom till Sverige i slutet av 1950-talet och var då ett sätt för idrottsklubbar att samla in pengar till sin verksamhet. De första bingohallarna öppnades i början av 1960-talet och tio år senare erbjöds Bingo på över 500 platser runt om i Sverige. Idag finns det drygt 100 bingohallar i Sverige och det unika med dessa är att de drivs utan vinstintresse. Istället går överskottet från bingospelet till Sveriges föreningsliv.
 
Att spela bingo i bingohall är ett socialt och roligt spel. Flera gånger i veckan anordnas bingo och många gånger kommer samma spelare vecka ut och vecka in, vilket gör att man snabbt lär känna många nya människor. Under pauserna kan man köpa fika eller spela på Jack Vegas apparater. Det finns många roliga bingospel att testa på, vanligast är variantbingo och klassisk bingo. Tidigare var det vanligt att man köpte pappersbrickor som man markerade på med en penna, men numera har många bingohallar terminaler, där man ser sin bingobricka på en dataskärm och markerar numren direkt på skärmen. Nyligen lanserade Svenska Spel sitt nya koncept BingoLive! BingoLive är ett nytt sätt att spela bingo i bingohall och med detta koncept vill Svenska Spel få upp intresset för bingohallarna igen och dessutom locka nya målgrupper genom att kombinera bingo med ljud, ljus, olika teman och events.