Bingoprylar

I spelet Bingo kan man behöva en del tillbehör, det finns dem som man bara använder för att det gör det roligare och dem som är helt nödvändiga för spelet. En del av bingotillbehören kan man köpa i vilken affär som helst och en del måste man specialbeställa. Här kommer en liten guide för dig som vill veta allt om de viktigaste bingotillbehören.

BingoprylarBingopennan

Det viktigaste du kan ha när du spelar bingo på en bingohall är bingopennan. Det är den du använder för att markera de nummer som dras på dina brickor. Här kan man verkligen välja om man vill ha specialdesignade saker eller vanliga pennor från kökslådan. Men tycker man att det är roligt ska man självklart välja lyxvarianten, Dab&Ink. Detta är en specialdesignad penna för bingo som man enkelt duttar med. Man kan fortfarande se numret man markerat men utformningen på pennan gör det enklare. Det är lite som en stämpel helt enkelt som man snabbt markerar sina nummer med på brickorna. Dem finns i många roliga färger och designer så är du en seriös bingospelare väljer du så klart en sådan.
 
Visst kan man använda en vanlig blyertspenna men det blir inte riktigt samma känsla.

Tejp

När man spelar bingo utomhus eller helt enkelt bara har många brickor att hålla reda på kan det vara bra att ha bingotejp. Man vill ju inte att brickorna ska blåsa bort, glida av eller försvinna på annat sätt när man spelar. Den bästa tejpen att använda är maskeringstejp eller så kallad frystejp för den håller bra samtidigt som den släpper lätt utan att skada brickan.
 
Använder man sig av bingotejp är det bra om man har något att tejpa fast brickorna på också, det säger ju sig självt. Då är det bra att använda en bit tjockare papper eller kartong som underlag, det ska vara lätt att skriva på och lätt att tejpa på.
 
Tejpen kan du köpa nästan överallt i matbutiker och pappershandlar men om du vill vara säker på att hitta den rekommenderar vi att du går till en järnhandel eller färgaffär. Den är inte dyr och inte svår att hitta, samt mycket användbar.